תיקונים בסדרי אספות החברים
לפני חודשים מספר הועבר בין החברים שאלון מטעם ועדת החברים. ניתנה הזדמנות לחברים להציע הצעות לתקנון האסיפה. ההצעות שהובאו בשאלון סוכמו על ידי מאיר ש. בסעיפים דלקמן. חלקן בלשון ודאי, וחלקן בספק ושמא.ניתנה הזדמנות לחברים להציע הצעות לתקנון האסיפה. ההצעות שהובאו בשאלון סוכמו על ידי מאיר ש. בסעיפים דלקמן. חלקן בלשון ודאי, וחלקן בספק ושמא. 1)א. ניהול האסיפה 1.יש לבחור נשיאות האסיפה המורכבת מיו"ר וסגן. האחרון דואג להגדרה ולניסוח מדויק של הדברים העומדים לבירור ולהצבעה, ומשמש גם כיועץ ליו"ר בשאלות פרוצדורליות. ( כגון, אם לכלול בסדר היום הצעה מסוימת, או אם הנואם חורג מן הנושא וכד' 2.על היו"ר לקבל את החומר העומד לדיון לפני האסיפה על מנת להכירו בזמן ועליו לקבוע בשיתוף עם המזכירות, מה להביא לאסיפה ומה להעביר לוועדות המתאימות. ב. שונות 1.יש להרשות לשאול "שונות", אולם אין לענות באותה אסיפה, ועל היו"ר לדאוג לתשובה באסיפה ה ג. מה להביא לאסיפה? 1. תיקונים בסדרי אספות החברים לפני חודשים מספר הועבר בין החברים שאלון מטעם ועדת החברים. באה. וכל זה בדברים שאינם נוגעים למוסדות או שתשובתם לא סיפקה את השואל.
2.יש לשאול בהתחלה או בסוף? ג.מה להביא לאספה? בעיקר יש לדון באסיפה בעניינים עקרוניים ויסודיים. יתר הדברים להעביר למוסדות המתאימים. 2.אין להביא דברים מסוג מקצועי או טכני והדורשים "מומחיות". 3. יש להבדיל בהרבה שאלות בין הצד העיוני וזה יש להעביר לשיחת חברים- ובין עצם ההחלטה הדורשת אישור האספה, כגון בעיית הרבנות שעל תפקידי הרב יש לדון בשיחה, ועל ההחלטה לקבלו- יש להחליט באספה.
ד. אינפורמציה ובחירת ובחירת מוסדות יש לפרסם יותר פרטים על ה"לוח" וב"ידיעות יבנה" על מה שעומד לדיון, למען יספיקו לחשוב ולשקול בנידון. 2. יש לפרסם ב"ידיעות יבנה" לא רק החלטות יבשות אלא גם את מהלך הדיון ודעות החברים באסיפה. 3.על הועדות והענפים לפרסם דו"ח שנתי בכתב נוסף לדו"חים באמצע השנה- בסוף השנה, וביחס לדו"ח על המאזן והתקציב, יש למסור, נוסף לחומר בכתב גם מילואים בע"פ . 4.יש לבחור במזכירות לפני צאת השנה (שנת המאזן) למען תהיה אחראית לניהול המשק לשנה הבאה.
ה. מאזן ותקציב 1.הדיון על כך יתנהל על המגמות ודרכי פיתוח המשק ולא על פרטים. 2.האם לקיים את הדיון במסגרות מצומצמות- כגון חקלאות לחוד, ומלאכה לחוד מה שיאפשר דיון מפורט או לא? ו. איך להביא לריכוז? 1.להקפיד על הזמן-9-101/2 ולא יותר. ולשם כך יש לאסור בערב האספה להוציא אוכל אחרי 81/2 . 2. להנהיג כיבוד קל=משקה קר וכד'? 3.להגביל או לא להגביל את זמן הדיבור? ז. מתי ומאיזה פרק לפרק לערוך אסיפה? 1.יש לערוך אספות ביום א'. 2.בכל שבועיים ולפחות אחת לחודש. ---------------------- ------------------------- ------------------------בין ההצעות היו כאלה, שהיו נראות מלכתחילה כמיותרות( כגון א1) ועוד.. לאחר מיון ובירור ההצעות הוצעו לאספה ונתקבלו התקנות דלקמן: 1) האספות תתקיימנה כרגיל פעם לחודש ותמשכנה לא יותר משעתיים. במקרה שהאספה תתקיים תכופות מפעם לחודש יש להשתדל להגבילה בשעה וחצי. 2) ברשות יו"ר לסיים את הוויכוח לפי ראות עיניו. 3) "שונות": הסעיפים השונים יובאו לדיון במוסדות המתאימים. רק במקרה שהחבר לא בא על סיפוקו יש להביאן לדיון.
ידיעות יבנה 27/12/1950
|