5/1/2007           טיול רכוב לעין גדי
בטיול שלנו קשת הגילים הייתה רחבה ומגוונת וכתוצאה מכך השכבות החברתיות היו שונות. אך במשך הטיול נמחקו כל ההבדלים ונוצרה חבורה מגובשת ומלוכדת.
העזרה ההדדית, הפרגון וההתחשבות בזולת, הנעימו את ימי הטיול לכולם. לרוב המשתתפים היה האזור מוכר יחסית וזאת מטיולים שערכו בבטיול ו בשנים עברו. אך כולנו הופתענו מהשינויים שחלו באזור במרוצת השנים, חלקם לטובה וחלקם לרעה.נו
נוכחנו בהתפתחות העצומה בתחומי התיירות, ההתיישבות, התעשייה והחקלאות. ביקרנו במצפה יריחו ונוכחנו בקיומו של ישוב גדול ופורח, יותר ממה שניתן היה לצפות מ"מצפה", שתמיד מתקשר למשהו קטן או זמני. ביקרנו במצדה, כאשר את העלייה אליה עולים כיום בנוחות מירבית באמצעותו של רכבל חדיש ומהיר. לרבים מאתנו עדיין זכורה העלייה למצדה בשנות ה- 50 כטיפוס מייגע בשביל הנחש, או בדרך קצרה יותר מכיוון הסוללה. במסעות הגדנ"ע ובית הספר הטיפוס למעלה נמשך שעות ארוכות, מלווה במאמץ פיזי קשה, כך שבסופו של דבר היינו מגיעים אל הפסגה השוממה באפיסת כוחות. כיום, לאחר החפירות הממושכות והשחזורים הרבים, נראית מצדה שונה ומובנת יותר. קיבלנו הסברים מפי מדריך מקצועי המכיר היטב את האתר. לצערנו, מפאת מגבלות הזמן וגודלו של האתר, לא התאפשר לנו לסייר בכולו. טיילנו בנחל דוד ומפליו, אשר למרות השנה השחונה, המפלים בו זורמים בעוז ובעוצמה. השבילים בשמורה מטופלים ומתוחזקים היטב ומאפשרים סיור לאורכו של הנחל גם לאנשים בעלי מוגבלויות פיזיות. קיבוץ עין-גדי, בו התארחנו, שוכן בגן בוטני מקסים. גן הפורח בשלל צבעים ומכיל בתוכו עצים שונים ומשונים שהובאו לשם מכל רחבי העולם. ביניהם תופסים כמובן מקום נכבד עצי ארץ ישראל וצמחיה. הגן הקסום נוצר הודות לעבודה מקצועית של גננים בעלי רמה שידעו להכין אפשרות קליטה לכל מיני עצים, צמחים ופרחים שאינם שייכים באופן טבעי לנוף המקומי של האזור. צוות עובדי הגן כולל כ- 21 איש העוסקים בטיפוחה של פינת חמד, שהיא עצמה בלבד מצדיקה סיור בין שביליה, כדי ליהנות מהיופי והרוגע שהיא משרה על המבקר בה. יש לציין שאזור עין-גדי מהווה מקור משיכה גם לאחינו מן המגזר החרדי שאינם מרבים לטייל ברחבי הארץ. כנראה שהשילוב המדהים של יופיו של המקום, ים המלח על מתקניו השונים, החופים והמרחצאות, הוא שילוב מנצח.
אם כבר הזכרתי את ים-המלח, זה המקום לציין את השינוי לרעה שחל בו. הים הולך ונסוג ומצטמק במידה שלא תאומן כלל. ישנם חלקים שבהם נסוג הים אחורה כ- 2-3 ק"מ תוך כמה עשרות שנים. ה"לשון" המפורסמת שהייתה בזמנו בלב הים, חוצה אותו כיום ויוצרת למעשה שתי ימות נפרדות המתכווצות כל הזמן. כתוצאה מתהליך הנסיגה נוצרו אין סוף "בולענים" ההולכים ומתרבים לאורך חופיו של ים-המלח. בולענים אלה גורמים לנטישת שטחי חקלאות ומאיימים אף על המלונות הרבים והכבישים הפזורים לאורך החופים. פתרון ממשי לבעיה חמורה זו טרם נראה באופק.
לסיכום, זכינו לטיול נהדר בו ניתנה תשומת לב רבה למטיילים באופן אישי, להכנת המסלולים, לאירוח ולהדרכה.
נשלח תודה לכל הצוות העוסק בהפקת טיולי החורף, המקדישים זמן רב למחשבה, לתכנון, לארגון ולביצוע. ולמחזורים הבאים אחרינו – איחולי טיול מוצלח ומהנה !

אריה הקהל

 

[חזרה לראש העמוד] [הדפס]
|מפת אתר|ניהול אתר| תנאי שימוש | מדיניות פרטיות |
הצהרת נגישות




אתר לקיבוץמופעל במערכת קהילהנט רשת חברתית תפעולית לארגונים, אגודות, קיבוצים וישובים
כל הזכויות שמורות לקהילה-נט פתרונות תוכנה בע"מ 2003-2024 (c)
מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות