כיצד מכינים חרוסת.?

בכל עדה,מגזר,משפחה או בית אב מכינים חרוסת בצורה שונה.

איך הכינו חרוסת ביבנה?

בראשית ימי הקבוצה היינו מאוד עניים.הצליחו להשיג רק תפוחי עץ ובננות,ומזה הכינו חרוסת.

יותר מאוחר התגבש המתכון "חרוסת יבנה" הידועה,ויש כאלו שעד היום אינם מותרים עליה למרות

שעל הקבוצה ויתרו מזמן.

המתכון(בערך)2/3תפוחי עץ,1/3 בננות ,קינמון,סוכר,מיץ לימון, שלושה מיני אגוזים, סוכר,

הכל מגורד וכתוש.

בתחילת ימי הקבוצה הספיק סיר גדול אחד.היום מכינים5-6 סירים כאלו.

מי הכין את החרוסת.?

היו חברות רבות,אבל העיקריות שבהן:

הרטה ימיני,שרה קטן,שנעזרה בלאה גרוס.וחנה אפרתי הנערה כבר נכנסה לעסק.ישלה ותק בנושא

זה של חמישים שנה.

כיום עם חנה אפרתי עובדות עדי קריק,ציפי חיות,אילה צרויה וילדיה שעוזרים במיוחד בחלוקת

החרסת לכלים.

 ידידה קריק 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[חזרה לראש העמוד] [הדפס]
|מפת אתר|ניהול אתר| תנאי שימוש | מדיניות פרטיות |
הצהרת נגישות




אתר לקיבוץמופעל במערכת קהילהנט רשת חברתית תפעולית לארגונים, אגודות, קיבוצים וישובים
כל הזכויות שמורות לקהילה-נט פתרונות תוכנה בע"מ 2003-2025 (c)
מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות